مدیاتک مودم جدیدی به‌نام T800 معرفی کرده است که سرعت آن به ۷٫۹ گیگابیت برثانیه می‌رسد. این شرکت همچنین از تراشه‌های جدیدی برای کروم‌بوک و تلویزیون‌های 4K رونمایی کرد.

شاید نام مدیاتک را بیشتر به‌خاطر تراشه‌های گوشی‌های هوشمند بشناسیم، اما این شرکت تراشه‌هایی برای کروم‌بوک‌ها و سایر دستگاه‌های هوشمند نیز تولید می‌کند و علاوه‌براین مودم‌هایی تولید می‌کند که می‌توان آن‌ها را جایگزین مودم‌های کوالکام و سامسونگ دانست.

مدیاتک امروز از مودم 5G جدیدی رونمایی کرد که نوید سرعت ۷٫۹ گیگابیت برثانیه را می‌دهد. این شرکت همچنین سیستم-روی-چیپ‌های جدیدی برای کروم‌بوک‌های میان‌رده و تلویزیون‌های رده‌بالای 4K رونمایی کرده است.

مدیاتک T800

مودم مدیاتک T800

T800 نسل جدید T700 است و می‌توان آن را یک مودم 5G سریع و کارآمد درنظر گرفت. به‌نوشته‌ی GSMArena، این تراشه از فرکانس‌های زیر ۶ گیگاهرتز و موج‌های میلی‌متری در شبکه‌های StandAlone (SA) و Non-StandAlone (NSA) پشتیبانی می‌کند و می‌توان از آن در دستگاه‌هایی که از دو سیم‌کارت هم‌زمان درحالت آماده‌به‌کار بهره می‌برد، استفاده کرد.

مودم T800 می‌تواند به سرعت دانلود ۷٫۹ گیگابیت برثانیه و سرعت آپلود ۴٫۲ گیگابیت برثانیه دست یابد. این مودم براساس فرایند ۴ نانومتری ساخته شده است و به‌طور پیش‌فرض با رابط‌های میزبان PCIe و USB سازگار است، اما می‌توان از آن با روش‌های دیگر نیز برای اتصال به دستگاه‌ها استفاده کرد.

Kompanio T520 و T528

مدیاتک T528 و T520


تراشه‌های Kompanio T520 و T528 برای کروم‌بوک‌ها طراحی شده‌اند و مشخصات تقریباً مشابهی دارند و درواقع T528 فقط با فرکانس بالاتر کار می‌کند. توجه داشته باشید که این تراشه‌ها، برای دستگاه‌های مقرون‌به‌صرفه درنظر گرفته شده‌اند و پیشنهاد مدیاتک برای کروم‌بوک‌های رده‌بالا، تراشه‌ی Kompanio 1380 است.

T528 و T520 درمقایسه با 1380 از سخت‌افزاری قدیمی‌تر استفاده می‌کنند. این دو تراشه‌ی هشت هسته‌ای شامل دو هسته‌ی Cortex A76 با فرکانس ۲ گیگاهرتز برای T520 و ۲٫۲ گیگاهرتز برای T528 و ۶ هسته‌ی Cortex A55 هستند. رم این تراشه‌ها نیز از نوع LPDDR4X (با حداکثر سرعت ۳۷۳۳ مگابیت برثانیه)، و حافظه‌ی آن‌ها eMMC 5.1 است و از وای‌فای ۶ نیز پشتیبانی می‌کنند.

Kompanio T520 و T528 از گرافیک Mali-G52 MC2 2EE بهره می‌برد و موتور چندرسانه‌ای آن‌ها می‌تواند ویدیوهای VP9 و H.265 را رمزگشایی کند. این تراشه‌ها از دوربین‌های ۳۲ مگاپیسکلی پشتیبانی می‌کنند و برای پردازش صدای میکروفون با مصرف انرژی بسیار کم از HiFi 5 DSP بهره می‌برند. از دیگر ویژگی‌های این پردازنده‌ها می‌توان به پشتیبانی از نمایشگرهای Full HD پلاس (حداکثر ۲۵۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل با نرخ ۶۰ هرتز) و همچنین پشتیبانی از مانیتورهای اکسترنال با وضوح ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل اشاره کرد. انتظار می‌رود اولین کروم‌بوک‌های مجهز به این سیستم‌-روی-چیپ‌ها در نیمه‌ی اول ۲۰۲۳ روانه‌ی بازار شوند.

1000 Pentonic

تراشه Pentonic 1000

تراشه‌ی Pentonic 1000 برای تلویزیون‌های پرچم‌دار 4K با پشتیبانی از نرخ‌نوسازی ۱۲۰ هرتز طراحی شده است. این پردازنده از دالبی‌ویژن IQ با جزئیات دقیق پشتیبانی می‌کند و حتی می‌تواند چندین جریان دالبی‌ویژن را به‌طور موازی پردازش کند. این تراشه به تلویزیون‌ها اجازه می‌دهد حداکثر تا ۸ جریان ویدیو را به‌طور هم‌زمان نمایش دهند.

Pentonic 1000 برای گیمینگ نیز بهینه‌سازی شده است. این تراشه از ورودی‌های نرخ‌نوسازی متغییر تا ۱۴۴ هرتز با وضوح 4K پشتیبانی می‌کند و از حالت نرخ‌تأخیر پایین خودکار نیز بهره می‌برد. این پردازنده همچنین از وای‌فای ۶ و 6E با نرخ‌تأخیر بسیار پایین پشتیبانی می‌کند.

تراشه‌ی Pentonic 1000 مدیاتک ازجمله اولین پردازنده‌هایی است که از H.266 که با نام VVC نیز شناخته می‌شود، پشتیبانی می‌کند. این سیستم-روی-چیپ همچنین از AVS3، VP9، HEVC و AV1 پشتیبانی می‌کند و در بخش صوت نیز از دالبی‌اتموس بهره می‌برد. انتظار می‌رود اولین تلویزیون‌های مجهز به این تراشه در سه‌ماهه‌ی اول ۲۰۲۳ روانه‌ی بازار شوند.